Toffe praktijk voor groep 7 en 8:

Ontwerpen, programmeren, maken,
verwonderen en kennis maken met techniek;
dat kan op De Meerwaarde!

 

LET OP! ER ZIJN NOG MAAR EEN PAAR PLEKJES BESCHIKBAAR.

Zit jij in groep 7 of 8 van de basisschool? Dan ben je van harte welkom op woensdagmiddag (van 14.00 tot 16.00 uur) in ons Techniekcentrum. Volg een toffe technische workshop. En dat helemaal gratis!

De workshop wordt gegeven door een techniekdocent van De Meerwaarde. Tijdens de workshop maak je een technisch werkstuk in het technieklokaal of ga je aan de slag in het Technolab. Je maakt kennis met verschillende materialen en gereedschap of met moderne techniek zoals lasersnijden of 3D printen. Binnen twee uur doe je ervaring op met zagen, boren, afmeten en zelfs solderen en/of hoe een schakeling werkt. Je gemaakte werkstuk neem je na de workshop mee naar huis.

Kijk hieronder alvast even welke workshops je kunt volgen...

 1. Bibberspiraal
  Ken jij een bibberspiraal al, waarbij je een ringetje voorzichtig over een metalen draad haalt en waarbij je bij een foute beweging een harde piep hoort? Dat zenuwslopende spelletje kan jij ook zelf in elkaar zetten! Leer over stroomkringen en maak je eigen bibberspiraal in ons Techniekcentrum. 
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 29 november 2023, 7 februari 2024 of 17 april 2024.
   
 2. Laserbox
  Met een lasersnijder kun je razendsnel hele precieze en compleze vormen uit multiplex snijden. De laserbox zet jouw idee om naar een ontwerp. Het ontwerp wordt via de computer doorgestuurd naar de lasersnijder. En binnen enkele minuten kun je jouw eigen ontwerp vasthouden. Je maakt dus iets wat je helemaal zelf hebt bedacht! Zin om zelf iets te maken met de laserbox?
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 13 december 2023, 6 maart 2024 of 12 juni 2024.
   
 3. Magische 3D pen
  Heb jij ooit gehoord van een toverpen die je tekeningen echt kan laten uitspringen? Dat is precies wat een 3D-pen doet! Stel je voor dat je met een pen kunt tekenen en tegelijkertijd in de lucht kunt laten zweven. Klinkt dat niet als pure magie? 
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 22 november 2023, 24 januari 2024 of 10 april 2024.
   
 4. Maak je eigen bibberbot
  Een bibberbot is een grappig, klein robotje dat eruit ziet als een schattige rups, een gekke schorpioen, een vrolijke spin of een grappige vis. Bij deze workshop ga je zelf aan de slag om een eigen bibberbotje te maken. Je kunt een bibberbotje maken van elektriciteitsdraad, kroonstenen en tie-raps. Omdat elk bibberbotje anders ontworpen wordt, zulln ze allemaal op een andere manier bewegen.
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 17 januari 2023 of 3 april 2024.
   
 5. Leer solderen
  Tijdens de workshop leer je solderen en dagen we je uit om creatieve figuren van ijzerdraad te maken met de soldeerbout. Het kost wat oefening om een perfecte soldeerverbinding te maken, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, verleer je het nooit meer!
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 10 januari 2024 of 27 maart 2024.
   
 6. Elektronische wenskaart
  Maak een elektronische wenskaart met LED-lampjes! Tijdens deze workshop kun je je eigen wenskaart maken met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. Naar wie stuur jij jouw persoonlijke kaart?
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 20 december 2023, 20 maart 2024 of 19 juni 2024.
   
 7. Programmeerclub
  Programmeren, coderen, bits en bites; je hebt er vast wel eens van gehoord. Je hebt het allemaal nodig om de apps en games die jij dagelijks gebruiks te kunnen maken. Programmeren kun je goed leren. Je kunt het voor de fun inzetten en er je nieuwe hobby van maken, maar het is ook steeds vaker nodig in bedrijven en beroepen! Je hoeft geen ervaring te hebben met programmeren om mee te doen aan Code Crew, de programmeerclub. Onze Toffe Praktijkdocenten zorgen ervoor dat je op ieder niveau kunt instromen.
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 6 december 2023, 28 februari 2024 en 29 mei 2024.
   
 8. Moederdag special
  Wil je je moeder een origineel cadeau geven, dat je zelf hebt gemaakt in het Techniekcentrum? Tijdens deze workshop ga je een aantal gastenzeepjes maken. En de laserbox laten we een verpakking uitsnijden voor deze zeepjes. Een leuke, lieve tekst van jou erbij en jij kunt je moeder verrassen.
  Je kunt meedoen aan deze workshop op 24 april 2024 (let op, dit is maar 1x per schooljaar) en vol=vol.

 

 

Kies een workshop en meld je aan voor een leuke techniekmiddag.
LET OP! ER ZIJN ALLEEN IN MEI EN JUNI NOG EEN PAAR PLEKJES BESCHIKBAAR


Aanmelden gaat in 4 stappen:

 1. Kies de workshop
 2. Zoek in de kalender naar de datum bij deze workshop
 3. Kies de tijd (dit is altijd 14.00 uur voor Toffe Praktijk) 
 4. Vul de persoonlijke gegevens in

Na aanmelding krijg je zo spoedig mogelijk bericht.
 

IK MELD MIJ AAN

PS, als je meer workshops leuk vind, mag je meer dan 1x komen :-)