Natuurcentrum

Aan het begin van schooljaar 2013-2014 is het terrein van De Meerwaarde aangevuld met een nieuwe aanwinst:
Natuurcentrum De Meerwaarde.

Natuur komt tot leven

In Natuurcentrum De Meerwaarde kunnen leerlingen spelenderwijs de natuur ontdekken. In een paviljoen, wat oorspronkelijk was ontworpen voor en is gebruikt tijdens de Floriade 2012 in Venlo, komt natuur tot leven en worden dieren en planten een belevenis!
Het Natuurcentrum heeft een ‘struindak’ met een trap van 6,5 meter hoog, waar planten groeien en waarop gelopen kan worden. Het is mooi dat een paviljoen van de Floriade, dat als doel had om leerlingen kennis te laten nemen van de Groene Ruimte, een nieuwe educatieve waarde krijgt binnen ons onderwijs.

Educatie

In het Natuurcentrum zijn diverse dieren gehuisvest; kleine dieren zoals knaagdieren, maar ook grotere dieren zoals schapen, mini paarden en geiten. Naast de dieren is er een ruimte waarin instructie gegeven kan worden. De instructies met betrekking tot dierverzorging en dierhouderij van sector Groen zullen hier voornamelijk plaats vinden.

Ons Bedrijf

Bijzonder is de samenwerking tussen Ons Bedrijf en het Natuurcentrum. Deelnemers en begeleiders van Ons Bedrijf beheren het Natuurcentrum en verzorgen de dieren. Door deze samenwerking komen leerlingen en deelnemers met elkaar in contact en kunnen hierdoor van elkaar leren.

Ook voor publiek geopend

De Meerwaarde houdt het Natuurcentrum echter niet voor zichzelf en zal worden opgenomen in de kunstroute rondom de school. Daarnaast is het terrein van het Natuurcentrum ook dagelijks (ook in de weekenden) voor publiek geopend, waardoor kinderen en ouders uit de buurt kunnen genieten van de dieren.

De openingstijden van het Natuurcentrum zijn:

- ma-vr   : 10.00-16.30 uur
- za + zo : gesloten

  • Ook gedurende de schoolvakanties is het Natuurcentrum gewoon geopend.
  • ​Tijdens feestdagen is het Natuurcentrum gesloten.

Vragen?

Voor meer informatie omtrent ons Natuurcentrum kunt u mailen naar:
natuurcentrum@demeerwaarde.nl